ZKUSTE RŮŽOVOU HIMALÁJSKOU SŮL
Pekařství Villa v některých svých výrobcích používá růžovou himalájskou sůl. Jako novinku jsme do našeho sortimentu zařadili zejména preclíčky, které jsou sypané touto solí. Její blahodárné účinky pro lidský organismus dnes již zmiňuje celá řada zdrojů, nicméně jelikož si tato sůl získala naše sympatie a to nejen v našem pečivu, ale také v naší domácí kuchyni, rádi bychom zde zmínili alespoň ty nejzákladnější aspekty, které se k ní váží:
- obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodíku, fosforu a železa,
- je těžena z jednoho z nejstarších přírodních zdrojů na zemi v Pákistánu,
- typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa,
- je považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci,
- má větší slanost, takže ji nespotřebujete do pokrmu takové množství,
- tato sůl je jednoduše metabolizována a to bez energetické ztráty, pomáhá tělu dodat energii a má příznivý efekt na funkci nervového systému,
- rozdílům oproti klasické soli a dalším blahodárným účinkům himalájské soli na lidský organismus se věnuje celá řada dalších zajímavých zdrojů..